30 November 2022

Het laatste autonieuws

LPG (Liquefied Petroleum Gas) is in Nederland ook wel bekend als autogas. Het wordt gebruikt voor onder andere auto’s, boten en heftrucks. LPG is een fossiele brandstof. Het ontstaat bij het produceren van aardgas en aardolie. LPG tanken is een alternatief voor rijden op benzine of diesel. Het heeft meerdere voordelen.

Waarom kiezen voor LPG?

LPG tanken heeft meerdere voordelen. Ten eerste is autogas voordeliger dan diesel en benzine. Je bespaart dan ook eenvoudig geld als je kiest voor LPG. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu. Er wordt veel minder CO2 uitgestoten bij de verbranding van autogas dan bij benzine en diesel. Het milieu wordt dan ook minder belast.

Verbeterpunten

Ondanks de voordelen wordt in Nederland nog relatief weinig gebruik gemaakt van autogas. Dit heeft te maken met enkele nadelen. Pas wanneer deze worden aangepakt, zal LPG populairder worden. Ten eerste belast autogas je motor meer dan diesel en benzine. Bovendien moet er een LPG-installatie worden aangebracht om te kunnen rijden op autogas. Dit kost je gerust een paar duizend euro. Voor velen is dit een te groot bedrag om te investeren. Vervolgens zal ook het onderhoud van de auto duurder zijn dan bij auto’s die op benzine of diesel rijden. Om LPG tanken populairder te maken, is het dan ook belangrijk dat deze punten worden verbeterd. Het moet goedkoper worden om een LPG-installatie te plaatsen en deze te onderhouden. Eventueel kunnen subsidies hieraan bijdragen. Daarnaast is autogas op dit moment nog maar op weinig plekken verkrijgbaar. Je kunt niet zomaar even langs een tankstation rijden. Ook hier zou verandering in moeten komen. Gelukkig kun je op steeds meer plekken wel autogas vinden.

Auto

Categorieen