30 November 2022

Het laatste autonieuws
motorverzekering afsluiten

Wanneer jij met je motor de openbare weg op gaat, moet je verplicht een motorverzekering afsluiten, zoals dat ook het geval is bij een auto. Daarvoor moet je ook een verzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit allrisk en WA. WA betekent wettelijke aansprakelijkheid. Dit is de verplichte verzekering. Allrisk sluit je in de meeste gevallen af bij een jonge auto. Voor een motor gelden ook twee mogelijkheden om deze te verzekeren: allrisk en WA. Er wordt ook nog een onderscheid gemaakt tussen beperkt casco (WA-plus) en volledig casco (allrisk). De keuze is aan jou, maar ga in elk geval nooit de weg op zonder een WA-verzekering. Je krijgt daarvoor een boete als je wordt aangehouden en de financiële gevolgen zijn niet te overzien als je een ongeluk veroorzaakt!

Kosten motorverzekering afsluiten

Wanneer je een motorverzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat je enkele maatschappijen met elkaar vergelijkt. Vergelijk geen peren met appels, maar zorg ervoor dat de vergelijking de kosten precies vergelijkt. Vergeet ook niet om naar het eigen risico te kijken, want dat kan een groot verschil maken. Heb je bij een bepaalde maatschappij al meer verzekeringen afgesloten dan krijg je soms pakketkorting. Ook dat kun je meetellen (in mindering brengen) als je de kosten van een motorverzekering vergelijkt. Je kunt eenvoudig online een motorverzekering afsluiten. Zorg dat je de gegevens van de motor bij de hand hebt en dat je weet hoeveel no-claim je op dit moment hebt.

Waar motorverzekering afsluiten?

Je kunt online diverse berekeningen (laten) maken om de kosten van een motorverzekering te weten. Je kunt bij diverse verzekeringsmaatschappijen motorverzekeringen afsluiten. Online zijn de diverse mogelijkheden eenvoudig te vinden. Zoek op goedkoopste motorverzekering bijvoorbeeld. Laat je echter niet alleen leiden door de hoogte van de premie. Lees de voorwaarden, hoe hoog is het eigen risico en hoe snel val je terug op de ladder als je schade hebt gereden. Allemaal belangrijke punten om te onderzoeken voordat jij een motorverzekering afsluit. Kies de maatschappij waar jij je prettig bij voelt en wellicht kun je wat recensies lezen. Sluiten de voorwaarden aan bij jouw situatie? Is dat allemaal oké, dan kun jij bij die verzekeringsmaatschappij je motorverzekering afsluiten.

Draag een goed motorpak

We willen toch ook nog even de veiligheid tijdens het motorrijden benadrukken. Zorg er altijd voor dat je een goed passend motorpak draagt tijdens het rijden van goede kwaliteit. Het lijkt aantrekkelijk om met mooi weer in de zomer lekker in een T-shirt met korte broek op de motor te stappen, maar de gevolgen zijn niet te overzien als je met de motor onderuit gaat. Bij 40 kilometer per uur ligt je al behoorlijk open, laat staan wat er gebeurt bij snelheden boven de 100 kilometer per uur. Wij raden in ieder geval het dragen van motorpak tijdens het motorrijden altijd aan.

Financieel

Categorieen