30 November 2022

Het laatste autonieuws

De techniek staat voor niks, wat blijkt uit de geavanceerde en innovatieve technieken waar de nieuwste auto’s tegenwoordig mee zijn uitgerust. Autofabrikanten kunnen niet achterover leunen en moeten inspelen op de veranderende behoeften van klanten. Zo lijken begrippen als duurzaamheid en een laag brandstofverbruik steeds meer aan populariteit te winnen. Eco-modellen zoals de Honda crv 2013 genieten dan ook een groeiende belangstelling in binnen- en buitenland en bieden de eigenaar in veel gevallen ook nog eens een aantrekkelijk belastingvoordeel. Maar een voertuig moet anno 2013 ook smart & safe zijn. Een aantal van de nieuwste technieken die hierbij aansluiten, hebben we voor je op een rijtje gezet.

De groene assistent

Het eco-assist systeem biedt de bestuurder ondersteuning om zo zuinig en schoon mogelijk te rijden. Met het indrukken van de ECON-schakelaar worden gasrespons en airco zodanig afgesteld dat het verbruik tot een minimum wordt beperkt. Naast dat de lagere CO2-uitstoot beter is voor het milieu, zorgt een verhoogde optimalisatie van het brandstofverbruik ook voor een aanzienlijke kostenbesparing op brandstof.

Auto stop

Dat Honda vol ideeën en innovatieve technologieën zit die de efficiëntie verhogen, blijkt bijvoorbeeld uit de auto start/stop-functie. Met dit systeem worden het brandstofverbruik en de uitstoot van de Honda carflink teruggedrongen. Deze functie werkt als volgt: wanneer de auto tot stilstand komt dan schakelt het systeem de motor vrijwel meteen uit. Dit is met name handig in het stadsverkeer en bij file-rijden. Staat de bestuurder te wachten voor een stoplicht en springt deze op groen, dan start de motor vanzelf zodra de koppeling wordt ingetrapt. Het is daarnaast een optioneel systeem, wat inhoudt dat het naar wens van de bestuurder ook uitgeschakeld kan worden.

Innovatieve veiligheidsuitrusting

Het ESS, wat staat voor Emergency Stop System, zorgt ervoor dat in het geval van plotseling remmen de waarschuwingslichten automatisch ingeschakeld worden. Achterliggende bestuurders worden op die manier tijdig gewaarschuwd en de kans op een fatale aanrijding wordt hiermee aanzienlijk beperkt.
Het Collision Mitigation Braking System, wat onderdeel uitmaakt van het safety-pakket van Honda, attendeert bestuurder er met een knippersignaal op wanneer er zich een ongeval dreigt voor te doen. Daarnaast kan dit slimme systeem ook naar eigen inzicht bijremmen in geval van nood, zodat de veiligheid van de bestuurder wordt vergroot.

Honda

Geef een antwoord

Categorieen