30 November 2022

Het laatste autonieuws

Om de levensduur van uw auto te verlengen en te besparen op onverwachtse reparatiekosten, is het zeer belangrijk uw auto regelmatig te onderhouden. Er zijn een aantal onderdelen aan uw auto die kapot kunnen gaan of kunnen slijten zonder regelmatig onderhoud en die dan erg duur te vervangen zijn. Vaak is het echter helemaal niet duur om deze onderdelen regelmatig na te kijken en indien nodig te onderhouden! Om u onderhoudskosten en stress te besparen, hebben wij in dit artikel een aantal dingen op een rij gezet die horen bij het standaardonderhoud van uw auto en die u gemakkelijk zelf kunt doen, ook zonder dat u ervaring heeft met het sleutelen aan auto’s:

ruitenwisserbladen

– Het vervangen van de motorolie

Zonder motorolie komt uw auto nergens. Motorolie is hard nodig om de motor draaiende te houden en moet op tijd vervangen worden. Als u te laat bent met het vervangen van de motorolie, kan uw motor slijten en kunt u voor torenhoge reparatiekosten komen te staan. Het is dus veel voordeliger om op tijd de motorolie te vervangen! Koop hiervoor wel motorolie van goede kwaliteit, zoals Castrol motorolie, anders bent u natuurlijk alsnog nergens!

– Het vervangen van de luchtfilters

Ook het niet op tijd vervangen van uw luchtfilter kan de motor van uw auto beschadigen. Luchtfilters worden naar verloop van tijd vuil en filteren niet meer goed. Vervang uw luchtfilters op tijd om motorschade te voorkomen!

ruitenwissers

– Het vervangen van de ruitenwisserbladen

Een ander onderdeel van het standaardonderhoud is het op tijd vervangen van ruitenwisserbladen. Afgesleten ruitenwisserbladen kunnen uw ruit beschadigen en barsten in het glas veroorzaken, waardoor u de hele ruit moet vervangen.Het is dan veel goedkoper om op tijd nieuwe ruitenwissers van een betrouwbaar merk te kopen, zoals deze Vornitzer ruitenwissers, en deze op uw auto te monteren zodra uw ruitenwisserbladen versleten zijn!

Onderdelen

Categorieen