30 November 2022

Het laatste autonieuws
Caferacer

De auto is nog steeds het belangrijkste transportmiddel wereldwijd. Toch zien we ook steeds vaker dat automobilisten ook beginnen met motorrijden. En dan kiezen ze niet voor zomaar een motor. Maar voor een echt uniek model. Eentje om de show mee te stelen. Met name de caféracer is tegenwoordig enorm populair.

De caféracer is ontstaan in een tijd toen sportieve motorfietsen nog niet zo gangbaar waren. Bij het creëren van motoren werd er voornamelijk aan comfort gedacht. Degelijke en robuuste motorfietsen, dat wel. Maar toch niet hetgeen waar motorliefhebbers zo naar verlangden. Daarom besloten ze zelf aan de slag te gaan. Ze bouwden basismotoren om tot sportieve en ranke modellen. Deze werden vervolgens getoond op druk bezochte locaties zoals cafés. De term caféracer was geboren.

Inmiddels bouwen veel mensen zelf een caféracer. Met caféracer onderdelen van Caferacerwebshop.com stel je deze gemakkelijk en geheel naar eigen wens samen. Je kunt er ook voor kiezen om deze door een fabrikant te laten bouwen. Twijfel je nog? Wij zetten de voordelen van een caféracer ten opzichte van een auto op een rijtje. 

Motorrijden is een passie

Autoliefhebbers zien het rijden van hun favoriete auto natuurlijk ook als hun hobby. Toch zullen zij in de meeste gevallen ook een ‘standaard’ auto hebben voor woon-werkverkeer. De auto wordt door de meeste mensen dan ook simpelweg als handig en comfortabel transportmiddel beschouwd. Motorrijders zien dit anders. De meeste mensen gebruiken hun motor niet voor woon-werkverkeer. Hoewel dit natuurlijk wel mogelijk is.

Dit is dan ook duidelijk te zien aan de bouw van een caféracer. Deze is niet gericht op het creëren van comfort, maar op het behalen van snelheid en het trekken van de aandacht. Even de gashendels indrukken en je ziet verschillende mensen al jaloers kijken. Motorrijden is een passie. Het maakt niet uit of je van A naar B komt, maar hoe je dit doet. De rit zelf is waar het om gaat. En dat is iets wat de meeste autoliefhebbers pas begrijpen wanneer ze ook daadwerkelijk zelf een caféracer beklimmen en het gevoel van ultieme vrijheid ervaren.

Geen files rijden

Knipperlichten op je caféracer aan en je zoeft binnen no-time tussen de files door. Heerlijk om niet meer uren stil te staan en altijd te laat aan te komen bij afspraken. Met een motorfiets heb je nooit meer last van het enorme fileprobleem in ons land. Dit bespaart je een heleboel stress. Bovendien geldt: hoe meer mensen de motor pakken, hoe minder snel er ook daadwerkelijk files zullen ontstaan. Daarom kan het ook zeker geen kwaad om ook andere mensen in je omgeving te enthousiasmeren over motorrijden. Hier heb je later zelf, als je de auto weer een keer pakt, ook weer veel profijt van.

Vermindert stress

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig motorrijden ook van een lagere bloeddruk genieten. De hormonen die vrijkomen tijdens het motorrijden zorgen ervoor dat stress vermindert, je bloeddruk daalt en dat je daardoor ook minder last krijgt van fysieke- en mentale gezondheidsklachten. Kortom: motorrijden is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens goed voor de gezondheid!

Onderdelen

Categorieen