Nieuwe auto kopen

Is je huidige auto aan vervanging toe, dan is het tijd om een nieuwe auto te kopen! Zorg ervoor dat je eerst je oude auto verkoopt zodat je dit geld kunt gebruiken bij de aanschaf van je nieuwe auto. Een nieuwe auto kopen doe je niet zomaar en zeker tijdens de economische crisis zijn consumenten extra voorzichtig met het doen van grote aankopen. Heb jij besloten om een nieuwe auto te kopen of te leasen, dan ga ik je hierbij een aantal tips geven!

Kopen of leasen?

Wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen heb je kortweg twee opties; kopen of leasen. Wanneer je een auto koopt is de auto ook echt van jou en betaal je het bedrag in één keer. Als je niet per direct over voldoende geld beschikt om een auto te kopen, kun je ervoor kiezen om een auto te leasen. Het voordeel is dat je nu per maand een afgesproken bedrag kunt betalen voor de auto. Het grote nadeel is natuurlijk dat de auto niet jouw eigendom is en dat je na de lease periode de auto weer moet inleveren.

Tweedehands of via een autobedrijf?

Allebei hebben zo zijn voor en nadelen dus afhankelijk van jouw situatie moet je kiezen of je tweedehands een auto wilt kopen of via een autobedrijf. Een auto kopen via een autobedrijf is doorgaans duurder maar je krijgt ook garantie en service bij gebreken van de auto. Een auto tweedehands kopen is goedkoper, maar je weet niet wat er mogelijk loos is met de auto en je hebt geen garantie.

Auto importeren

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een auto te laten importeren uit het buitenland. Het grote voordeel hiervan is dat een groot deel van het BPM wordt afgeschreven en dat scheelt flink in de portemonnee. Daarnaast is het aanbod ook een stuk groter in Duitsland. Bekijk eens automotiveimport.nl om een Duitse auto te importeren.

Proefrit

Doe altijd een proefrit voor de aanschaf. Hierdoor kom je er snel achter of de auto aan jouw wensen voldoet en of er gebreken aan de auto zijn. Controleer ook altijd alle functies van de auto om achteraf niet voor verassingen te komen staan.

Verzekeren

Eenmaal je auto gekocht te hebben is het heel belangrijk om je auto te verzekeren! Op autoverzekeringvergelijken.org vind je een overzicht van autoverzekeraars. Kies een verzekering die past bij jouw omstandigheden, dus niet alleen naar de prijs kijken!

Comments are closed.

Search
Advertisement
Wil je een eigen advertorial aanleveren voor op Carnews? Neem contact op door een mail te sturen naar info@carnews.be
Je kunt het beste je verzekeringen vergelijken op Verzekeringenvergelijk.com/
Categorieen