30 November 2022

Het laatste autonieuws

Voor de een betekent de verkoop van hun auto niet meer dan wat extra inkomsten terwijl voor de ander dit oprecht een zwaar emotioneel verlies kan zijn. Hoe dan ook vraagt het verkopen van een tweedehands auto om een gedegen voorbereiding. De auto moet verkoopklaar worden gemaakt en op de markt worden gezet, voordat het echte verkopen kan beginnen. Wij geven u een aantal tips, die helpen om uw auto succesvol te verkopen.

De prijs
Om gedegen het marketing- en onderhandelingsproces in te gaan, moet u eerst de waarde bepalen van uw tweedehands auto. U kunt daarvoor de advertenties bij ‘auto’s te koop’ afstruinen en langs dealers gaan, maar het kan ook makkelijker. Gebruik gewoon de online tool van Wijkopenautos.be en u hebt snel een indicatie van wat uw auto zou kunnen kosten. Heeft u een idee gekregen van de prijs die u wilt vragen? Dan is het tijd voor het papierwerk.

Het onderhoud
De meeste kans om uw auto snel te verkopen, heeft u wanneer de APK en onderhoudsbeurten up-to-date zijn. Laat deze dan ook op tijd uitvoeren. Zorg bovendien dat de certificaten en rekeningen, waarmee u kunt bewijzen dat de auto goed is onderhouden, klaar liggen voor de kijkers. Vul in ieder geval alle vloeistoffen bij. Denk hierbij aan het reservoir voor de ruitenwissers, de koelvloeistof en de motorolie. De koper zal namelijk in de meeste gevallen ook onder de motorkap willen kijken. Een goed onderhouden auto straalt nu eenmaal meer vertrouwen uit.

De schoonmaakbeurt voor binnen en buiten
Een schone auto oogt uiteraard nieuwer en duurder dan een vieze. Voordat de eerste potentiƫle koper zich aandient, is het dus een goed idee om uw wagen een flinke wasbeurt te geven. Doe daarvoor meer dan alleen een sopje over de lak, maar zet hem ook in de was voor een blinkend resultaat. Vergeet ook de velgen niet. Wanneer deze schoon zijn, vormen zij echt de finishing touch van het exterieur van uw auto. Houd er ook rekening mee dat de koper een proefrit wil maken. Zorg daarom dat uw wagen van binnen is opgeruimd en dat het interieur schoon is en fris ruikt. Niets knapt zo als vlekken op de zitting en een muffe lucht in uw auto. Lukt het niet om zelf met schoonmaakmiddelen en de stofzuiger uw auto van binnen schoon te maken? Schakel dan een professioneel autoreinigingsbedrijf in.

De uiteindelijke verkoop
Onderhandelen blijft voor veel mensen een lastige zaak. Het gaat een stuk makkelijker als u voor uzelf een absolute bodemprijs instelt. Benadruk tijdens het verkoopgesprek de positieve punten van uw auto en zorg dat u een actieve rol heeft in het gesprek. Het is vanzelfsprekend in uw voordeel wanneer de koper u sympathiek vindt. De sfeer blijft dan beter en de koper gaat dan minder snel tot het uiterste bij het afbieden. Ziet u toch te veel tegen het onderhandelingsgesprek op? Misschien is er dan een goede vriend of vriendin met verkooptalent die u bij kan staan. Zo voelt u zich ook zekerder en heeft u ook de meeste kans op een succesvolle verkoop van uw gebruikte auto.

Overig

Categorieen