30 November 2022

Het laatste autonieuws
18 jaar rijles nemen

Eindelijk is het dan zo ver, je wordt 18 jaar! Volgens de wet ben je nu volwassen maar biologisch gezien ben je volwassen wanneer je lichamelijk volgroeid bent en je kunt voortplanten. Psychologisch ben je pas volwassen wanneer je een stabiele persoonlijkheid hebt gevormd. Dit wordt gevormd tijdens je gehele leven maar in het bijzonder tussen de 14 en 25 jaar. Daarnaast is er nog een punt dat vaak wordt vergeten; gedrag.

Je wordt 18, help wat nu?

–          Zorg dat je administratie op orde is. Je krijgt onder meer te maken met de belasting en verzekering, goed je papieren bewaren dus!

–          Regel een zorgverzekering. Wanneer je 18 jaar wordt is het verplicht om verzekerd te zijn. Wanneer je niet verzekerd bent krijg je een boete.

–          Vraag een DigiD aan. Voor al je digitale aanvragen heb je een DigiD nodig.

–          Vraag een zorgtoeslag aan. De zorgtoeslag helpt je een handje om je verzekering te kunnen betalen

–          Studiefinanciering aanvragen. Ga je studeren? Dat kost een hoop centjes maar door middel van de studiefinanciering wordt je geholpen om je studie te betalen.

Zelfstandig autorijden!

Maar dan komt nog het leukste van allemaal, je mag zelfstandig autorijden! Tegenwoordig kun je al op je 16e je rijbewijs halen, maar dan moet je tot je 18ewachten tot je zonder een coach mag rijden. Rijlessen zijn niet goedkoop en zeker niet voor een studentje. Als je wordt gesponsord door je ouders heb je heel veel geluk gehad! Zo niet is het belangrijk om een goede rijschool uit te zoeken. Ik heb zelf lessen gehad bij een rijschool in Veenendaal. Hierbij een aantal tips:

–          Zoek het slagingspercentage op

–          Zorg dat je een vaste instructeur krijgt en persoonlijke begeleiding

–          Een rijschool dient ook je theorielessen te verzorgen!

–          De rijschool is lid van BOVAG

–          Een rijschool waar de instructeurs door het CBR zijn gecertificeerd

Rijles

Categorieen