30 November 2022

Het laatste autonieuws

Seat Ibiza ST: break met een expressief en sportief design

Seat stelt in Genève logischerwijs de Ibiza ST voor, een break met een expressief en sportief design die gebaseerd is op de vorig jaar tentoongestelde stijlstudie IBZ Concept…

 Met de Ibiza ST introduceert het team van Seat Design, dat geleid wordt door de Belg Luc Donckerwolcke, de derde variant van deze familie. Hoewel het gaat om een break en ondanks de gulle laadruimte blijft het jonge en sportieve karakter van de Ibiza-reeks gevrijwaard. Het dak strekt zich ver naar achteren uit, de achteroverhang is perfect geïntegreerd in de algemene lijn en het silhouet is strak, wat bijdraagt tot een verlenging van de proporties. De voorpartij pakt uit met het “Arrow-Design” dat typisch is voor het merk, terwijl de achterlichten in twee delen de achtersteven een nieuw karakter geven.

Met zijn lengte van 4,23 m is de Ibiza ST maar liefst 18 cm langer dan de Ibiza. Het riante minimumlaadvolume van 430 liter kan nog worden uitgebreid door de achterbank geheel of gedeeltelijk neer te klappen. Een optimale laadbreedte en een lage kofferdrempel zijn enkele van de punten waaraan de ingenieurs een bijzondere aandacht aan hebben besteed. Het koetswerk in zijn geheel wordt gebouwd met respect voor de hoogste eisen op het vlak van nauwkeurigheid en stijfheid die typisch zijn voor alle Seat-producten.

Het interieur van de Ibiza ST maakt indruk door zijn ruimte, zijn kwaliteit en zijn geslaagde karakter. De stilisten en de ingenieurs besteedden aandacht aan de kleinste details. Alle elementen zijn functioneel, makkelijk in gebruik en verzorgd afgewerkt, getuige de hoge kwaliteitsindruk en de smalle assemblagenaden.

De moderne motoren, drie op benzine (1.2 van 70 pk, 1.4 van 85 pk en 1.2 TSI van 105 pk) en drie TDI’s met Common-Rail-injectie (1.2 van 75 pk, 1.6 van 90 pk en 1.6 van 105 pk) vormen er de basis van. Vier van de zes motoren combineren directe injectie met drukvoeding. De nieuwe 1.2 TDI en 1.2 TSI onderscheiden zich het meest.

Ook het onderstel, dat synoniem staat voor levendigheid, nauwkeurigheid en veiligheid, draagt bij tot het dynamische gedrag van de auto. Dat, de bijzonder complete uitrusting van de versies Reference, Style en Sport, evenals een uitgebreid aanbod aan hoogtechnologische opties, waaronder een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling, zullen van de Ibiza ST een interessant aanbod in het segment van de kleine breaks maken, temeer omdat het jonge karakter dat eigen is aan iedere Seat, hier gepaard gaat met een uitstekende verhouding prijs-kwaliteit.

Seat

Geef een antwoord

Categorieen